Borstvoeding en Lactatiespreekuur

Borstvoeding

Borstvoeding geeft het kind alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Bovendien heeft een kind dat borstvoeding krijgt een betere weerstand tegen infectieziekten en allergieën. Door het geven van borstvoeding stimuleert u de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van het kind. Borstvoeding heeft ook voordelen voor de moeder: sneller herstel van de baarmoeder en een kleinere kans op borstkanker en eierstokkanker.

Bijna iedere moeder kan borstvoeding geven en bijna iedere baby kan borstvoeding drinken. Het is een nieuwe vaardigheid die je moet leren. Wanneer, ondanks advies en ondersteuning van de kraamverzorgende, verloskundige of jeugdverpleegkundige, het geven van borstvoeding moeilijk gaat, kunt u terecht bij de lactatiekundige.


Lactatiespreekuur

Voor vragen over borstvoeding kunt u terecht bij uw jeugdverpleegkundige. Als er problemen zijn bij de borstvoeding kunt u gebruik maken van het lactatiespreekuur. Hier kunt u als inwoner van Breda kosteloos en zonder afspraak terecht. Vraagt u in de schoolvakantie even na of het spreekuur doorgaat.

Di 13.30-15.30 uur: Hooghout 130
Do 13.30-15.30 uur: Muizenberglaan 15

Vaak wordt er tijdens dit contactmoment een voedingsobservatie gedaan. Het is dus fijn als u uw kindje meeneemt.