Interactieve Begeleiding

Interactieve begeleiding kan helpen bij: ontwikkelingsproblemen bij kinderen, opvoedingsvragen, psychosomatische klachten van kinderen, schoolproblemen of huilbaby’s. De methode gaat uit van video-opnames van alledaagse situaties in het gezin, bijvoorbeeld samen eten of een spelletje doen.
Belangrijkste onderdeel van de training is het samen terugkijken  van de opnames en de goede momenten in de samenwerking tussen kinderen en ouders. Vaak lukt het de ouder(s) daarna hun gedrag beter af te stemmen op hun kind(eren). Daardoor ontstaat een positieve wisselwerking tussen ouder(s) en kind(eren).

Deze begeleiding kan bijvoorbeeld ingezet worden bij:

- broertjes en zusjes die extra steun nodig hebben om samen te kunnen spelen of praten

- kinderen die exttra ondersteuning nodig hebben bij ontwikkelingsproblemen

-  ouders als hun tempo niet voldoende afgestemd is op het tempo van het kind

- ouders wanneer er door allerlei tegenslag onvoldoende aandacht en energie is voor de opvoeding van het kind

Interactieve begeleiding is gratis voor inwoners van Breda en wordt uitgevoerd door een speciaal daarvoor opgeleide jeugdveprleegkundige van Careyn Jeugd en Gezin.

Meer informatie kunt u hierover krijgen op het consultatiebureau van de jeugdgezondheidszorg. U kunt contact leggen door te bellen met de jeugdgezondheidszorg van Careyn, de jeugdverpleegkundige/jeugdarts van het consultatiebureau, of via het contactformulier van deze website.