Vaccinatie meningokokken ACWY gaat verder!

De bacterie ‘meningokok’ veroorzaakt de besmettelijke ziekte. Het wordt overgedragen door hoesten, zoenen en niesen. De meningokokkenbacterie kan leiden tot bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking. Je wordt dan snel ziek en moet met spoed worden behandeld.

De aanleiding voor het landelijke vaccineren is de forse toename van besmettingen. Voor 2015 werden maar 4 mensen ziek, tegenover 80 in 2017. Dat zijn voornamelijk besmettingen met type W.

Landelijk wordt veel aandacht besteed aan de meningokokkenziekte. De opkomst voor het inenten is dan ook hoog. Het is verschillend per regio in het land, gemiddeld komt tussen de 70 en 85 procent na de uitnodiging ook voor de prik.

Het vaccineren gaat nog even door. In 2019 worden kinderen van 14 tot en met 18 jaar ingeënt tegen de meningokokkenbacterie, om verdere besmettingen te voorkomen onder jongeren. Op zoek naar de vaccinatieschema's? Klik hier!

Heb je nog vragen over de vaccinatie Meningokokken ACWY? Check dan even de volgende website: http://www.deelditnietmetjevrienden.nl/

Zie hieronder het filmpje van het vaccineren in november 2018:

https://youtu.be/OJy0Ke7I-3A

Relevant nieuws

19/04/2019

PRIVACY APP JEUGD VOLLEDIG VERNIEUWD

De privacy App Jeugd voor jongeren en professionals in de jeugdhulp en jeugdbescherming is volledig
vernieuwd. De informatie is nu volledig aangepast aan de nieuwe Europese wetgeving rond privacy.