Onze werkwijze

Schoolgaand kind

Sinds 2012 is de gehele zorg voor kinderen tot 18 jaar in de regio Zuid-Holland Zuid ondergebracht bij de zorgaanbieders Rivas en Careyn. Ook na de periode op het consultatiebureau is de JGZ dus uw vraagbaak voor vragen over gezondheid, ontwikkeling, verzorging en/of opvoeding van uw kind.

Vaccinaties

Om ernstige ziekten te voorkomen en om ervoor te zorgen dat niemand ze meer krijgt, worden kinderen in Nederland gevaccineerd. Vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

Digitaal Dossier

In het digitaal dossier jeugdgezondheidszorg staan gegevens over de gezondheid en de ontwikkeling van je kind.

Aanvullende producten

Dordtse Informatiedienst

Om gezinnen zo veel mogelijk bekend te maken met de wijkactiviteiten is door de afdeling Jeugdgezondheidszorg van Careyn JGZ Dordrecht in verschillende wijken in Dordrecht het project "Dordtse Informatiedienst" opgezet.

Moeders Informeren Moeders

De geboorte van een kind is altijd spannend. Het kan prettig zijn om met een 'collega-moeder' van gedachten te wisselen over de verzorging en ontwikkeling van uw baby.

Voorzorg of PréZorg

Ben je zwanger van je eerste kindje en kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken? Dan is VoorZorg of PréZorg misschien iets voor jou.